Moltes empreses i empresaris tenen por de no ser capaços de dur a terme la migració del seu negoci cap als nous procediments automatitzats per falta de pressupost, coneixement o temps. No obstant això, les eines que permeten la connectivitat i la digitalització de les diferents àrees de negoci reporten una sèrie de beneficis que els petits empresaris no han de, ni poden, menysprear.

A continuació t’indicarem 6 senyals que t’haurien d’indicar que hauries d’invertir en aquesta transformació:

1. Confies en els mètodes tradicionals per captar clients

Les trucades telefòniques, el boca a boca o, fins i tot, mantenir una pàgina web són procediments necessaris, però l’eficàcia té un límit humà i tecnològic. Per això, a l’hora d’aconseguir clients, s’ha tornat més eficaç recórrer a tecnologies digitals més actives.

2. No saps per què els teus clients no repeteixen o no tornen

El major problema de les pimes que operen en mercats Business to Consumer (B2C) i que tenen una gran rotació de clients és que no saben per què passen els seus pics de facturació.

3. La manca de connectivitat perjudica el rendiment dels teus empleats

Els resultats i el ritme de creixement de la teva empresa no es corresponen amb el teu pla de negoci i el teu capital humà hauria de produir més, però quan es posen a treballar, els seus equips els dificulten la tasca i els aïllen.

4. Perds productivitat perquè els teus recursos no estan disponibles en el núvol

Tot i que els empleats i la tecnologia treballin de manera òptima, es troben lligats a un lloc físic o no poden accedir a la informació al moment. Aquest problema és especialment greu en companyies que treballen amb fitxers de grans dimensions, com estudis de disseny o de vídeo, agències de publicitat, despatxos d’arquitectes, etc. o llocs que requereixen una gran mobilitat.

5. El teu flux de caixa et dóna sorpreses tots els mesos (i no sempre són bones)

No és un bon senyal enviar un pressupost et robi massa temps o que et costi donar seguiment als cobraments i, per tant, acabis retardant aquestes tasques.
Una bona gestió del flux de caixa evita aquests problemes i t’assegura el finançament de la teva empresa.

6. La declaració d’Hisenda us tornen bojos a tu i la teva empresa

Presentar la declaració a l’Agència Tributària suposa un maldecap per a moltes pimes i autònoms, que en ocasions es troben amb dificultats per preparar la documentació i enviar-la en temps i forma.
Per evitar-ho, cal implementar una solució de gestió que automatitzi els processos de la teva companyia, faciliti la comunicació i enviament d’informació amb el teu assessor o, simplement, agiliti la relació amb l’Administració.